JÄRVAKANDI VIBUKLUBI "ILVES" 
   Uudised
   Klubi
   Ajalugu
   Kalenderplaan
   Tulemused / saavutused
   Reeglid
   Pildigalerii
   Lingid
   Kontaktandmed
   Tagasiside
   Vibukas
Vihma-, noolte- ja rekorditesadu Järvakandis   (Nädaline)


 

Vibuklubi Ilves suursündmus on kindlasti traditsiooniline Järvakandi Open, mis teist aastat kannab ka Toomas Kivilo mälestusvõistluse nime. Loomulikult ka üle 40 aasta kestnud traditsioon on meie motivaatoriks, kuid eriti just võistluse teine nimi paneb meie klubi liikmeid endast võistlust korraldades maksimumi andma. Toomas oli see, kes oli selle võistluse (ja kogu klubi) sünni juures ning Toomas oli see, kes süstis meisse "vibupisiku". Usun, et sel aastal jääks ta meie tööga rahule – igatahes kõik võistlejad lahkusid platsilt naeratus näol ja seda isegi vihmast hoolimata.

Järvakandi Open on Eesti ainus rahvusvahelises kalendris registreeritud võistlus. Võistlejaid kogunes sadakond - üsna täpselt nii palju kui meie vibustaadionile mahub. Laskureid oli viiest riigist – Eesti, Läti, Leedu, Soome ja Rootsi. Järgmise aasta osas on juba huvi tundnud nii Taani, Rootsi kui Venemaa eliitlaskurid. Kes teab – ehk tuleb tulevikus ka kõrval olev endine staadion kasutusele võtta?

Kogu eelmine nädal oli väga külm ja vihmane. Seda arvestades võib isegi öelda, et võistluste ajal ilmaga vedas. Oli tüüpiline Eesti suvelõpuilm – veidi pilvi, päikest, tuult ja vihma. Siiski tundub, et ilm võistlejaid ei seganud – rekordeid sündis nii palju, et neid kokku lugeda on raske. Lisaks arvukatele rahvusrekorditele (nii Eesti, Läti, kui Leedu laskurite poolt) püstitati ka Järvakandi vibuväljaku kõigi aegade rekordeid ning kümneid ja kümneid isiklikke tippmarke.

Järvakandi Grand Prix rändauhind anti nii sportvibu naiste kui meeste osas välja ajaloo kõrgeimate tulemustega. Meestest võitis soomlane Antti Tekoniemi 1324 silmaga ja naistest Inga Kizeliauskaite Leedust 1290 silmaga. Erakordseks võib lugeda sedagi, et eelmise aasta FITA võitja Aki Virtanen pidi 1299 silmaga leppima alles neljanda kohaga – teda edestasid Matti Hatava (FIN) 1322 silmaga ja Arvydas Cepulionis (LTU) 1313 silmaga. Plokkvibu klassis olid FITA parimad Marko Järvenpää (FIN) 1389 silmaga ja Jelena Babinina (LTU) 1364 silmaga.

Teisel võistluspäeval lasti kolme erinevat harjutust – võistkonna-, segavõistkonna- ja individuaalne võistlus. Medaleid jäi koju nii mitmeidki. Individuaalselt suutis meeldivalt üllatada alles juuniorite klassi kuuluv plokkvibu laskur Mariel Jäätma, kes võitis endast tunduvalt kogenumaid laskureid. Samuti üllatas plokkvibu klassis Margus Mardu, kes veerandfinaalis alistas liidri Marko Järvenpää. Individuaalselt võitis hõbeda vanameister Eve Kivilo ja pronksile tuli nooruke Reena Pärnat.

Võistkondlikult Ilvese naiskond (S.Luik, R.Pärnat, A.Preimann) võitis. Koduklubi au kaitsev meeskond (T.Ennemuist, S.Aaver, A.Agu) tuli 15 tiimi seas neljandale kohale. Plokkvibu võistkond ühendas jõu ESS Kaleviga ja koosseisus M.Mardu, M.Jäätma ja S.Kaldamäe tuldi hoolimata kvalifikatsiooni 5.kohale siiski hõbedale. Sportvibu segavõistkondades olid edukaim Tampere paar Hatava/Kourula. Hõbeda võttis Ilvese paar Agu/Preimann. Plokkvibus võitsid Marko ja Erja Järvenpää.

Võistlejate tagasisidest võib välja lugeda, et kõik jäid väga rahule. Kiidetakse nii ilusat väljakut, rahvusvahelistele standarditele vastavat väljakuvarustust kui ka lihtsalt head võistluste sujumist ja üleüldist mõnusat atmosfääri nii tulejoonel kui selle taga. Soovi tulevikus tagasi tulla avaldavad kõik. Usun, et see on suurimaks kiituseks korraldajatele. Kuid samas ei oleks me sellega üksi hakkama saanud – meile ulatasid selle läbiviimiseks abikäe meie sõbrad, toetajad, fondid ja ettevõtted. Võistluse võitjatele tegi unikaalsed keraamilised auhinnad endine tipplaskur Kersti Veer.

Alles pühapäeval peale võistluste lõppu rootslastega hüvasti jättes taipasin, et ise kogu aeg selle asja sees olles ei saa arugi, kui suur asi see tegelikult väikese Järvakandi ja väikese viburiigi Eesti jaoks on. Sellise korraldusliku taseme, sellise tulemuste taseme ja sellise rahvusvahelise tähelepanuga vibuvõistlus. Osalevad tavaliselt 5-6 riigi laskurid, kuid teab sellest suurem osa maailma juhtivaid vibulaskureid. Ehk saab sellest tulevikus esimene Baltimaade ja Põhjamaade võistlus, mille alusel jagatakse ka maailma reitingupunkte?

 


Siret Luik
korraldaja ja osaleja
 


Copyright (c) 2001-2024 AC Ilves
Webmaster