JÄRVAKANDI VIBUKLUBI "ILVES" 
   Uudised
   Klubi
   Ajalugu
   Kalenderplaan
   Tulemused / saavutused
   Reeglid
   Pildigalerii
   Lingid
   Kontaktandmed
   Tagasiside
   Vibukas
Vanim Eesti rekord ületatud   (Nädaline)




Eelmisel laupäeval Pärnus Tammiste vibustaadionil toimunud XI Eve Suitsu memoriaalvõistlused vibulaskmises olid kõrgel tasemel, sest püstitati kolm uut Eesti rekordit. Sealhulgas ületas vibuklubi Ilves laskur Anneli Preimann vanima kehtiva Eesti rekordi.

Vanim rekord oli lastud just Eve Suitsu poolt 1980. aastal sealsamas, Pärnus Tammiste vibustaadionil 70 meetri distantsilt. Tulemuseks oli siis 321 silma. Anneli Preimann ületas selle tulemuse kahe silmaga. Anneli kommentaar rekordile: "Olen rahul. Lasin hästi ja see tuli suhteliselt ootamatult. Teadsin, et olen võimeline rekordit ületama, kuid ei oodanud seda veel sellelt võistluselt."

Samuti võitis Anneli Preimann ülekaalukalt koguharjutuse FITA-1 tulemusega 1281 silma. Teise koha saavutas naiste olümpiavibu klassis Siret Luik (JVK Ilves) 1239 silmaga ning kolmanda koha Oksana Jurcenko Lätist 1210 silmaga.

Meeste sportvibus oli esikolmik: Jaanus Gross (Sagittarius) 1253 silma, Taavi Ennemuist (JVK Ilves) 1219 silma, Eduards Lapsinš (Riia Amazones) 1215 silma. Sportvibu täiskasvanute klassis enam esikolmikusse alla 1200 silma ei pääsenud. Ka Tartu VK juuniortüdruk Anneli Soop võitis 1209 silmaga. Noormeestest oli parim Viljandi SK laskur Taavo Allik 1179 silmaga.

Naiste plokkvibu arvestuses keeras pärast esimest distantsi valitsenud neljasilmase kaotusseisu 17-silmaseks võiduks Ilvese laskur Maarika Jäätma. Teise ja kolmanda koha jagasid ema-tütar Julija ja Jelena Oleksejenko Läti vibuklubist Atlantis, vastavalt 1319 silma ja 1290 silma.

Meeste plokkvibu klassis sündis koguni kaks uut Eesti rekordit. Taas uuendas enda nimele kuuluvaid Eesti rekordeid Evert Ressar. 90 meetri distantsil viis Ressar rekordi 339 silmani (360st võimalikust) ning harjutuse FITA-1 kokkuvõttes 1378 silmani (1440st võimalikust). Teise kohaga pidi leppima Harri Köhler (Vana-Võidu VK) tulemusega 1321 silma ning kolmas oli Atlantise laskur Kaspars Elarts.

Niisiis oli möödunud nädalavahetus Ilvese laskuritele edukas – 3 täiskasvanute klassi võitu 4st toodi Järvakanti ja püstitati 3 uut Eesti rekordit. Anneli Preimann on muuseas esimene sel sajandil, kes on liigutanud mõnd sportvibu täiskasvanute distantsi Eesti rekordit. Loodame, et edaspidi tulevad rekordite uuendamised juba kergemini ja sagedamini. Ka kõrgeid sihte seadnud Anneli ise arvas: "Alguseks kõlbab küll!"

Milline on sellele kõigele klubi juhi ja treeneri Raul Kivilo kommentaar?

"Anneli Eesti rekordite uuendusi olen oodanud juba kogu kevade. Lootust selleks andis mai alguses lastud harjutuse FITA-1 isikliku rekordi parandus.

Esialgu ei pidanud Anneli Pärnus üldse võistlema, tunda andis võistlusväsimus. Kuid eelmisel nädalal vahetasime Annelil vibuõlad (kaared). Uued õlad on tugevama tõmbejõuga. Uus vibu andis lisamotivatsiooni. Treeningul näidatud tulemused lihtsalt vajasid võistlustel välja laskmist. Tubli tulemus ja kindlasti jäi veel varu.

Plokkvibulaskur Evert Ressar on endale võtnud eesmärgi lasta harjutuses FITA-1 1400 silma. Selle tulemusega on maailmas hakkama saanud kümmekond meest. 2009. aastal on ta oma isiklikule ja Eesti rekordile lisanud 32 silma. 1378 silma on eesmärgile juba väga lähedal. Ootame uusi rekordeid.

Anneli ja Evert on mõlemad täitnud Eesti Vibuliidu normatiivi pääsemaks laskma septembrikuus toimuvatele maailmameistrivõistlustele Ulsanis Koreas. Kahjuks Eesti Vibuliit MMil osalemist ei toeta. Sportlased peavad oma võistlussõitu ise rahastama. Oleme kõikidele toetajatele tänulikud." Sel nädalavahetusel osalevad vibuklubi Ilves laskurid võistlusel Soomes, TULi mängudel Tamperes. Järgmisel nädalavahetusel sõidetakse Vilniusesse Vilniuse-Riia-Järvakandi noorte sõpruskohtumisele.




JVK Ilves


Copyright (c) 2001-2024 AC Ilves
Webmaster