JÄRVAKANDI VIBUKLUBI "ILVES" 
   Uudised
   Klubi
   Ajalugu
   Kalenderplaan
   Tulemused / saavutused
   Reeglid
   Pildigalerii
   Lingid
   Kontaktandmed
   Tagasiside
   Vibukas
Anneli Preimannilt Eesti kõigi aegade teine tulemus   (Nädaline)




2. mail peeti viimasel ajal palju kõneainet tekitanud Tammiste vibustaadionil Pärnu avavõistlused kolme riigi sportlaste osavõtul.

Silmapaistvamate tulemuste eest hoolitsesid seekord naisvibulaskurid. Naiste olümpiavibu klassis oli hooaja alguse kohta tulemuste tase tavapärasest kõrgem. Võistluse harjutuses FITA-1 võitis Anneli Preimann uue isikliku rekordiga 1298 silma, mis on ühtlasi selles võistlusklassis Eesti naiste kõigi aegade teine tulemus. Uue Eesti rekordi püstitamisega sai hakkama plokkvibulaskur Maarika Jäätma (JVK Ilves).

Eesti rekord kuulub 1987. aastast 1314 silmaga Kersti Veerile. Loodetavasti suudab Preimann, kes on EOK poolt tunnustatud Londoni olümpiamängude kandidaat, sellise hooga jätkates pea ka need rekordnumbrid ületada – hooaja alguse hea võistlusvorm igatahes lubab seda. Ise ta arvab: "Plaanis on lasta üle võimalikult palju Eesti rekordeid, kuna on juba aeg neid uuendada!" Preimanni tulemused distantside kaupa (70+60+50+30 m) olid 316+324+318+340 silma. Teise koha saavutas võistlustel lätlanna Liga Zommere 1262 silmaga ning kolmanda koha Siret Luik, kes on samuti Londoni OMi kandidaat, (JVK Ilves) 1237 silmaga.

Oma tulemuse kohta arvas Anneli, et see polnud suureks üllatuseks. "Teadsin, et tahan head tulemust lasta, olin selleks valmis." Märtsikuus osales ta koos teiste Eesti koondislastega Egiptuses Kairos FITA treeningkeskuses toimunud lõunalaagris. "Kairo laager tuli kindlasti kasuks, sain keskenduda ainult treeningule. Suurema osa päevast lasksime, füüsilist treeningut tegime ka. Sain tänu laagrile nii vaimset kui ka füüsilist tugevust juurde," kommenteeris Anneli lõunalaagri mõjusid oma tulemustele. Küsimusele, kas ta on selleks hooajaks valmistumisel ka midagi teisiti teinud, vastas ta: "Trenni olen teinud nii palju, kui kooli kõrvalt võimalik. Olen hakanud positiivsemalt mõtlema, endasse ja oma treenerisse rohkem uskuma." Olgu lisatud, et Anneli on alates eelmise aasta sügisest Tartu Ülikooli majandusteaduskonna I kursuse üliõpilane ning veedab suurema osa ajast Tartus õppides ning treenides. Hooaja peaeesmärk on Annelil septembri alguses toimuv MM, kus ta tahab saada kohta esikümnes.

Pärnu võistlusel võitis meeste olümpiavibu klassis Taavi Ennemuist (JVK Ilves) 1238 silmaga. Teiseks tuli Jaanus Gross (Sagittarius) 1227 silmaga ning kolmandaks Tanel Kaasik (Tallinna Kalev) 1203 silmaga.

Naiste plokkvibu klassis võidutses Maarika Jäätma (JVK Ilves) 1311 silmaga. Kuigi esimeselt kolmelt distantsilt jäid tema tulemused rekorditele suhteliselt palju alla, suutis ta siiski võistluse viimasel distantsil – 30 meetril – ennast kokku võtta ning tulemuseks oli resultaat 353 silma, mis ületas senist Eesti rekordit kolme silmaga. Teiseks tuli selles võistluses Julia Oleksejenko Lätist 1278 silmaga.

Meeste plokkvibu klassis oli samuti õhus rekordihõngu. Kohal olid selle vibuklassi Eesti parimad ning võistlus kujunes seetõttu pingeliseks. Esimeselt distantsilt alustas kõige paremini Harri Köhler (Vana-Võidu VK/Viljandi SK), kelle tulemus 327 silma jäi Eesti rekordile alla vaid kahe silmaga. Järgmistelt distantsidelt jätkas ta tulemustega 336+335+345 silma ning lõppresultaadiks kujunes 1343 silma. Rekordiürituse rikkus viimasel distantsil mööda lastud nool, seega laseb uus rekordiparandus ennast veel veidi oodata.

Olgu lisatud, et Eesti rekord on hetkel 1352 silma ning kuulub kahe nädala taguselt võistluselt Evert Ressarile (JVK Ilves), kes Pärnu võistlustel saavutas teise koha tulemusega 1341 silma. Kolmanda koha saavutas soomlane Aulis Humalajoki 1338 silmaga.




Aivo Agu


Copyright (c) 2001-2024 AC Ilves
Webmaster