JÄRVAKANDI VIBUKLUBI "ILVES" 
   Uudised
   Klubi
   Ajalugu
   Kalenderplaan
   Tulemused / saavutused
   Reeglid
   Pildigalerii
   Lingid
   Kontaktandmed
   Tagasiside
   Vibukas
Eesti rekordid hooaja esimesel võistlusel   (Nädaline)




Vibulaskurid avasid möödunud nädalavahetusel Järvakandis suvise hooaja. Pärast pikka sisetingimustes lastud perioodi lubavad nüüd ilmad taas väljas pikki distantse lasta.

Tavaliselt võtab lühikestelt distantsidelt (max 18 meetrit) pikkadele distantsidele (max 90 meetrit) liikumine harjumisaega, aga Ilvese laskur Evert Ressar suutis üllatada. Ressar püstitas kohe esimesel võistluspäeval Eesti rekordi harjutuses FITA-1 ja 90 meetri distantsilt.

Järvakandis toimusid Rapla maakonna lahtised meistrivõistlused ja Oliver Puri VI mälestusvõistlused. Laupäeval võisteldi harjutuses FITA-1 ja pühapäeval lasti 2 x 70 meetrit ning olümpiaringi. Ilm oli mõlemal päeval soe ja päikseline, pühapäeval kohati üpris tuuline.

Hooaega tulid avama laskurid nii Eestist, Lätist kui ka Soomest. Nädalavahetusele annab hinnangu Raul Kivilo: "Kõige suurem ja parem üllatus oli Evert Ressari hea laskmine. Nii vara kevadel ei oleks oodanud nii heal tasemel laskmist. Loodame, et suve lõpus toimuval MMil Koreas on Evert veel paremas löögihoos."

Laupäeval tulid sportvibu klassis võitjateks olümpiakandidaadid Anneli Preimann 1253 silmaga ja Siim Aaver 1139 silmaga. Plokkvibu klassis võitsid Maarika Jäätma 1297 silmaga ja Evert Ressar uut Eesti rekordit märkiva tulemusega 1352 silma. Plokkvibu meeste uus Eesti rekord 90 meetri distantsilt on nüüd 329 silma. Kõik täiskasvanute klassi maakonna meistri tiitlid jäeti koduklubisse Järvakanti. Sportvibu juunioride klassis võitsid Anneli Soop (Tartu VK) 1138 silmaga ja Taavo Allik (Viljandi SK) 1184 silmaga.

Kokku osales laupäevasel Rapla maakonna meistrivõistlusel 27 Järvakandi klubi laskurit, kellest oma võistlusklassi võitsid 8. (Lisaks eelpool nimetatud täiskasvanutele veel Marite Sommer, Karl Kivilo ja Kristjan Puusepp.) Raul Kivilo jäi oma klubi laskuritega üldiselt rahule: "Naiste sportvibu tulemused olid vastavalt nende praegustele treeningmahtudele head. Anneli ei säranud ühelgi distantsil, kuid kogusumma on igati märkimisväärne."

Meeste osas ta nii optimistlik siiski pole: "Meeste sportvibu oli üllatav ja seda mitte positiivses mõttes. Meeste esilaskur Siim Aaver tegeleb viimased paar kuud tehnilise parandusega oma laskmises ja seetõttu ei lootnudki ma temalt veel head tulemust. Kuid üllatusena suutis ta ka niisugusel tasemel lastes võita kõiki teisi. Meie teised mehed aga lasid väga ebastabiilselt. Võib-olla on noortele meestele soe kevad niimoodi mõjunud."

Pühapäeval selgitati paremaid aga duell-laskmises, mis tõi võrreldes kvalifikatsiooni järjestusega tuntavaid muutusi. Võitluses nii tuule kui ka vastastega oli sportvibu meeste seas parim Jaanus Gross (Sagittarius). Sportvibu naiste seas suutis kvalifikatsiooni liidripositsiooni säilitada Anneli Preimann (JVK Ilves). Plokkvibu meeste seas alistati ka teisel päeval soomlaste liider Marko Järvenpää ning võitjaks tuli Harri Köhler (Vana-Võidu VK). Plokkvibu naistest võitis Maarika Jäätma (JVK Ilves).

Ka pühapäeval anti kõige noorematele võimalus kaasa teha. Silmapaistva laskmise eest teenis Oliver Puri mälestuskarika Kerdo Tornius, kes lasi 20 meetri distantsilt välja parima tulemuse – 672 silma. Treener Kivilo kiidab ka Kerdo laupäevast laskmist: "Noorte klassis võistelnud tidett Kerdo Tornius suutis ühel distantsil üle lasta isegi noorteklassi praeguse Eesti esinumbri." Kiitust jagub ka ülejäänud noorlaskuritele: "Noored ilveslased olid tublid. Tidetid lasid palju isiklikke rekordeid. Tore on näha, et meil on klubis järelkasvu ka plokkvibulaskjatele. Selle eest suured tänusõnad Maarikale ja Erkile, kes on selle vibuklassi arengule õla tugevalt alla pannud."

Kuigi nädalavahetuse võistlused avasid ametlikult suvise vibuhooaja Eestis, siis laskurid, kes kuuluvad Eesti koondisesse, avasid oma välihooaja juba nädala jagu tagasi piiri taga (14.-19. aprillini Prantsusmaal Riomis toimunud Euroopa karikaetapil saavutas Anneli Preimann 27., Taavi Ennemuist 39. ja Siret Luik 40. koha).

Sel nädalavahetusel on vibulaskurite graafik tihe – reedel on võistlus Lätis Jurmalas, laupäeval Pärnus Tammiste vibustaadionil ja pühapäeval taas Jurmalas.

Tulemustega on võimalik täpsemalt tutvuda: http://www.vibuklubiilves.ee/voistlus.php?id=20090401




Järvakandi vibuklubi Ilves


Copyright (c) 2001-2024 AC Ilves
Webmaster