JÄRVAKANDI VIBUKLUBI "ILVES" 
   Uudised
   Klubi
   Ajalugu
   Kalenderplaan
   Tulemused / saavutused
   Reeglid
   Pildigalerii
   Lingid
   Kontaktandmed
   Tagasiside
   Vibukas
Raul Kivilo tuli Balti meistriks   (Nädaline)



Lätis Jurmala lähistel 2.-3. augustil peetud Balti meistrivõistlustel tuli meeste olümpiavibu klassis võitjaks Raul Kivilo (Järvakandi vibuklubi Ilves). Kuigi eestlaste väljavaated võita meistritiitel koguni kolmes arvestuses neljast olid veel poolfinaalideni head, tuli Balti meistriks vaid Kivilo.
Lätlaste ja leedulaste kõrval osales ka hulk Eesti koondislasi ning klubilaskureid Tallinna Kalevist, Järvakandi Ilvesest, Vana-Võidu vibuklubist ning Pärnu Meelisest.
Esimesel võistluspäeval lasti kvalifikatsiooniharjutus 2x70 m, mille teise poolega lasi Maarika Jäätma (Ilves) uue Eesti rekordi 70 meetrilt. Eelmine naiste plokkvibu klassi rekord sai parandatud 5 silma võrra – uus rekord on nüüdsest 336 silma. Pärast kvalifikatsioonivõistlust oli nn superturniir, kus kõikide vibuklasside esindajad võistlesid ühes arvestuses. Superturniiri kolm esimest olid Vladas Šigauskas Leedust, Kaspars Elarts Lätist ning Maarika Jäätma Eestist - ettearvatult hõivasid esimesed kohad plokkvibulaskurid.
Lisaks Maarika Jäätmale lasi samal päeval naiste olümpiavibu klassis uue Eesti rekordi 12 noole duellis tema klubikaaslane Anneli Preimann. Viimase tulemus nn superfinaalide duellis oli 111 silma, mis on kaks silma eelmisest Eesti rekordist parem. Eriliseks muudab saavutuse asjaolu, et võistluspäeva hommikul treeninglaskmise ajal purunes tema vibul õlg ning võistlema asus ta treeneri vibult laenatud õlgadega.
Teisel võistluspäeval võisteldi Balti meistrite väljaselgitamiseks duell-laskmises tavapärases arvestuses, st igas võistlusklassis eraldi. Raul Kivilo võitis meeste olümpiavibu klassis nii lätlasi, leedulasi kui ka oma hoolealustest eestlasi. Võistleva treenerina andis ta seekord oma hoolealustele suurepärase õppetunni tahtejõu ja oskuste ning kogemuste kasutamisest tulemuse realiseerimiseks. Hinnaliseks tegi tema võidu see, et esimese võistluspäeva hommikul oli ta sunnitud oma vibu õlgu vahetama, kuna nendega tuli asendada hoolealuse vibul purunenud varustust. Meeste arvestuses sai kolmanda koha Taavi Ennemuist.
Naiste olümpiavibu klassis jõudis eestlannadest finaali Anneli Preimann, kus ta pidi kahjuks tunnistama lätlanna Irina Barene paremust. Kolmanda koha sai Bessi Kasak ning neljanda Siret Luik.
Naiste plokkvibu klassis jõudis Maarika Jäätma samuti finaali, kuid pidi seal alla vanduma lätlannade esindajale Julija Oleksejenkole. Kolmanda koha saavutas Evelyn Rang. Meeste samas klassis eestlastel esindajat polnud.
Vibulaskurite võistlushooaeg jätkub juba eeloleval nädalavahetusel Elvas, kus asutakse välja selgitama käesoleva aasta Eesti meistreid. 22.-24. augustini ootab aga ees aasta suurim rahvusvaheline vibuvõistlus Eestis – Järvakandi Open.

 

Aivo Agu


Copyright (c) 2001-2024 AC Ilves
Webmaster