JÄRVAKANDI VIBUKLUBI "ILVES" 
   Uudised
   Klubi
   Ajalugu
   Kalenderplaan
   Tulemused / saavutused
   Reeglid
   Pildigalerii
   Lingid
   Kontaktandmed
   Tagasiside
   Vibukas
Eesti karikavõistlustel olid edukaimad Järvakandi Ilvese vibulaskurid   (Nädaline)



24. mail peeti Järvakandis Eesti veteranide ja täiskasvanute karikavõistlused.

Ilm oli küll päikesepaisteline ja soe, kuid väga tuuline, mis jättis oma jälje ka võistlustel lastud tulemustele. Kvalifikatsiooniharjutuseks oli 2x70m, millele järgnes duell-laskmine ehk olümpiaring lõpliku individuaalse paremusjärjestuse selgitamiseks. Eraldi arvestust peeti ka võistkondade vahel.

Naiste sportvibu klassis oli kvalifikatsiooni parim Bessi Kasak tulemusega 576 silma (288+288). Teiseks tuli Eve Kivilo 567 silmaga (288+279) ning kolmandaks Anneli Preimann (kõik Järvakandi vibuklubi Ilves) 559 silmaga (271+288). Karikavõitjaks tuli Eve Kivilo, kes duell-laskmises oli parem Pärnu Meelise laskurist Katrin Frošist. Kolmanda koha karika viis koju Anneli Preimann. Võistkondlikult võitis Järvakandi Ilvese I naiskond (B. Kasak, P. Luik ja S. Luik) 1641 silmaga. Teiseks tuli 1578 silmaga Ilvese II naiskond (E. Kivilo, A. Preimann, K. Muromägi).

Meeste sportvibu klassi kvalifikatsiooni parim oli hooaja avastardi teinud Raul Kivilo (JVK Ilves) 586 silmaga (296+290). Teiseks tuli pika võistluspausi järel vibulaskmise juurde naasnud Tanel Kaasik Tallinna Kalevist 581 silmaga (288+293). Kolmas oli Taavi Ennemuist (JVK Ilves) 561 silmaga (270+291). Karikavõitjaks tuli aga T. Ennemuist, võites finaalis klubikaaslast Siim Aaverit. Kolmanda koha saavutas R. Kivilo. Võistkondlikult oli 1644 silmaga parim Ilvese I meeskond koosseisus P. Viher, S. Aaver ja T. Ennemuist. Teise koha saavutas 1603 silmaga Ilvese II meeskond (A. Ansip, R. Kivilo ja A. Agu) ning kolmanda koha 1534 silmaga Vana-Võidu vibuklubi I meeskond (I. Võhumõõk, A. Oss ja E. Ennemuist).

Naiste plokkvibu klassis võitis kvalifikatsiooni Maarika Jäätma (JVK Ilves) 599 silmaga (304+295). Teiseks tuli Evelyn Rang Tallinna Kalevist 565 silmaga (266+299) ning kolmandaks Mariel Jäätma (JVK Ilves) 480 silmaga (229+251). Duell-laskmises selgitatud karikavõitjate esikolmik oli täpselt sama. Naiskondlikult tuli 1397 silmaga karikavõitjaks Ilvese naiskond koosseisus M. Jäätma, M. Jäätma ja A. Tepner.

Meeste plokkvibu arvestuses oli 631 silmaga (304+327) kvalifikatsiooni võitja Harri Köhler (V.-Võidu VK). Teiseks tuli Evert Ressar (JVK Ilves) 620 silmaga (318+302) ning kolmandaks Gunnar Vahtra Pärnu Meelisest 609 silmaga (307+302). Karikavõitjaks tuli H. Köhler, kes põnevas finaalis alistas alles ümberlaskmise järel G. Vahtra. Kolmanda koha saavutas E. Ressar. Meeskondlikult võitis 1774 silmaga karika Järvakandi Ilves koosseisus E. Ressar, M. Tepner ja M. Mardu. Teiseks tuli 1614 silmaga Vana-Võidu VK meeskond (J. Kookla, H. Köhler ja R. Köhler).

Veteranide arvestuses tulid karikavõitjateks: Katrin Froš naiste olümpiavibu klassis, Ants Raag (Sõmerpalu Välk) meeste olümpiavibu klassis ning Aleksander Kiskonen (Järvamaa Amburite Klubi) meeste plokkvibu klassis.

...

24. mail Järvakandis peetud võistlused olid viimased, mille korraldamise taga oli vibuklubi Ilvese ja vibustaadioni rajaja Toomas Kivilo.

Eesti vibumaailm on kaotanud tähelepanuväärse inimese ja sassi löödud hetkes tunnen korraga hoopis ülevust. Tõesti – milline sihikindlus, milline püsivus ja eneseteadlikkus, milline positiivne näide. Tema pühendumus vibulaskmisele ja selle kandepinna arendamisele on üle filosoofilisest jurast, tema oli praktik ja "käed mullas" töötegija. Müts maha. Tõesti – vot oli mees!

Aeg on oma teo teinud. Loodan siiralt, et sellest saab ka lugu, mis kirjasõnana maha märgitakse. Tõesti, loodan siiralt, et Eesti vibuajalugu talletab tema nime kuulsuste saalis, seal seinal, kus seisab elu valgustav ja soojendav kamin.

Me ei tea alati teiste inimeste mõttekeerdkäike. Võib-olla tundus talle teinekord, et elu on raske ja vaevaline, kuigi tegelikult sai ta öelda, et on õnnelik inimene – on ju hea tunne, kui sind vajatakse ja kui sind armastatakse. Oli ju olemas oma väike perekond, oli kodu ja oli töö..

Toomas oli liider, kelle olemasolu üle võisime olla uhked. Kindel on see, et nii nagu ta meiega oli, jääb ta ka edasi olema – meie mõtetes, klubis, oma õpilastes, lastes ja lastelastes.

Vibuklubi Ilves koduleheküljel avaldatud järelhüüded

 

Aivo Agu


Copyright (c) 2001-2024 AC Ilves
Webmaster