JÄRVAKANDI VIBUKLUBI "ILVES" 
   Uudised
   Klubi
   Ajalugu
   Kalenderplaan
   Tulemused / saavutused
   Reeglid
   Pildigalerii
   Lingid
   Kontaktandmed
   Tagasiside
   Vibukas
Valtu koolikeldris kasvavad uued vibulaskurid  (Nädaline)


Järvakandi vibuklubi Ilves treener Eve Kivilo alustas Valtu põhikooli keldrisaalis noortegrupiga mullu novembris.
Hoolsamad (neid on kümmekond) käivad sportvibu laskmist harjutamas kolm korda nädalas: teisipäeval, neljapäeval ja laupäeval. Laskmise algtõed on selged ja käsil Eesti sisemeistrivõistluste teine etapp. Kolm etappi peetakse jaanuaris ja veebruaris kohtadel korrespondentsvõistlustena. Lõppvõistlusele märtsis pääsevad kahe edukama etapi tulemuste liitmisel kaheksa paremat. Nii on Valtu põhikooli keldrisaalist saanud Eesti vibuspordi uus võistluspaik.
Esimesel sisemeistrivõistluste etapil võistles kaheksa Valtu põhikooli õpilast. Kõige suurema summa on Valtu õpilastest seni lasknud noorte klassis võistlev Karl-Kristjan Smitt. I etapil laskis ta 2x15 m 80 cm läbimõõduga märklehte 530 silma, teisel etapil 556 silma. Trennis käib ka tema klassivend Karl-Eerik Kokk.
Eve Kivilo hoolealused on ka tema tütred Kadri ja Triinu Lilienthal. Esimeses klassis õppival Triinul on tidettide klassis (kuni 12 a) aega võistelda viis aastat. Ka tidetid lasevad 15 meetri kauguselt, kuid nende märkleht on suurem, 122 cm läbimõõduga.
Kuigi keldrisaalis on praegu remont, ei jää ükski treening seepärast ära.
"Valgust võiks rohkem olla, aga saame hakkama," on treener rahul. Järvakandis on uue grupi alustajaid võtnud treenida Eve isa Toomas Kivilo. Kuigi eelmise aasta tulemuste poolest kuulub Eve Kivilo Eesti koondisesse, ei kavatse ta suurvõistlustel osaleda, vaid annab võimaluse oma noortele klubikaaslastele. "Kui nad aga laskmisega hätta jäävad, siis võin ka ise minna," lisas staazikas vibulaskja Eve Kivilo.

 

Heino Laiapea


Copyright (c) 2001-2024 AC Ilves
Webmaster