JÄRVAKANDI VIBUKLUBI "ILVES" 
   Uudised
   Klubi
   Ajalugu
   Kalenderplaan
   Tulemused / saavutused
   Reeglid
   Pildigalerii
   Lingid
   Kontaktandmed
   Tagasiside
   Vibukas
Vibulaskjad karikavõistlustel uue tehnikaga   (Nädaline)


2007. aasta sisekarikavõistlused vibulaskmises peeti Käärikul. Finaalvõistlustele pääses kvalifikatsiooniringide kaudu. Täiskasvanuid pääses finaali 16 paremat meest ja naist ja noori igas vanuserühmas vaid 8.
Finaalvõistlusele jõudis vibuklubist Ilves kokku 26 laskurit, kellest 3 võistlesid plokkvibu klassis. Täiskasvanute seas oli 10 nais- ja 7 meeslaskurit. Juunioridest said finaali kõik meie laskurid - 4 neiut ja 1 noormees. Kõige nooremas ehk tidettide klassis olime esindatud 2 poisi ja 2 tüdrukuga.
Finaali pääsenute hulgaga olid nagu asjad korras, aga seal tegude tegemisega enam mitte. Esikoha karika võiduni jõudis täiskasvanud ilveslastest vaid plokimees Evert Ressar, kes lasi võrdselt Viljandi mehe Harri Köhleriga ja alles lastud lisanool tõi võidu.
Lisanooleni läks ka meie ainukese plokinaise Maarika Jäätma finaallaskmine, kus tal oli viik tallinlanna Evelyn Rangiga. Maarika lasi lisanoole ebaõnnestunult kaheksasse, kuid vastane lasi koguni märklehest mööda. Nii läks Maarikale 2. koha karikas, võitis Kaidi Mõts Tartust.
Olümpiavibu divisjonis oli meil põhjust loota head esinemist, sest eelvõistlustel näidatud tulemused olid tublid. Esikoha karikani siiski ei jõutud. Naiste klassis saavutas teise koha Bessi Kasak, võitis Eva Lank Pärnust. Eve Kivilo oli kolmas, Siret ja Piret Luik viies ja kuues.
Meeste turniir aga näitas, et ilveslaste vorm oli rohkem kui tagasihoidlik. Parim meie mees oli Siim Aaver kaheksanda kohaga, teised muidugi tagapool. Miks siis nii? Oleme ikka auhinnakohti alati jaganud ja nüüd täielik tulemuste tagasiminek. Õnneks on asjale ka seletus.
Meie koondise treener Raul Kivilo käis oktoobris Koreas treenerikoolitusel, kust tõi kaasa hulgaliselt uusi mõtteid ja tõlgendusi. Tuli teha otsus, kas muuta laskmistehnikat ja liikuda oma laskuritega edasi maailmaklassi poole või jätkata vanaviisi ja olla jätkuvalt hea Eestis.
Järvakandi treeninggrupp laseb lühikest aega täiesti uue tehnikaga ja keegi pole jõudnud seda korralikult omandada. Kui see aga kellelegi on jõukohane, siis võib peatselt häid ja väga häid tulemusi loota. Korea koolkond on end aastaid tõestanud ja võttes üle nende kogemused, ei taha uskuda, et me ämbrisse astume, kuid ka see võimalus on täiesti olemas. Aeg annab arutust.
Juunioride seas tulid võitjaks nii Bessi Kasak kui ka Siim Aaver, Piret Luik tuli aga teiseks. Karikavõitjaks juunioride plokkvibude seas tuli Mariel Jäätma.
Kõige nooremad – tidetid, olid samuti tublid.
Autasustamispoodiumile kutsuti meie lastest seekord Kadri Lilienthal Valtu põhikoolist 3. koha karikavõidu puhul ja Kerdo Tornius Järvakandi gümnaasiumist 2. koha karika vastuvõtmiseks. Märkimist väärivad veel Lisell Jäätma 4. koht ja Karl Kivilo 6. koht.

 

Toomas Kivilo


Copyright (c) 2001-2024 AC Ilves
Webmaster