JÄRVAKANDI VIBUKLUBI "ILVES" 
   Uudised
   Klubi
   Ajalugu
   Kalenderplaan
   Tulemused / saavutused
   Reeglid
   Pildigalerii
   Lingid
   Kontaktandmed
   Tagasiside
   Vibukas
Leipzigis lasti neli Eesti rekordit  (Nädaline)



Vibulaskmise maailmameistrivõistlustel lasi naiste olümpiavibu divisjonis Järvakandi vibuklubi Ilves liige Bessi Kasak kaks uut Eesti juunioride rekordit.

30 m distantsil on uus naisjuunioride rekord 348 silma ja FITA ringi naisjuunioride rekord on 1266 silma. Kaks Eesti rekordit püstitasid ka Eesti plokkvibu laskjad. Maarika Jäätma (Järvakandi Ilves) lasi 60 m distantsil uueks Eesti rekordiks 329 silma ja Harri Köhler (Vana-Võidu VK Viljandi SK) lasi 30 m distantsil uueks Eesti rekordiks 355 silma. Eesti koondise koosseisus käisid Saksamaal MM-võistlustel Raul Kivilo, Bessi Kasak, Siret Luik, Anneli Preimann, Maarika Jäätma (kõik Järvakandi Ilves), Taavi Ennemuist ja Harri Köhler (mõlemad Vana-Võidu VK Viljandi SK). Järvakandi vibuklubi Ilves treener Toomas Kivilo ütles, et esmakordselt jõudsid Eesti naisvibulaskjad MM-võistlustel finaalringi. "Lõppkokkuvõttes oli Siret Luik 80., Anneli Preimann 90. ja Bessi Kasak 101. Naisi oli võistlemas üle 140 ja mehi 170," ütles Toomas Kivilo.

Noored vibulaskjad Tammiku talu karjamaal Samal ajal, kui Eesti vibulaskekoondis võistles MMil Saksamaal, harjutasid Kehtna vallas Saunakülas Tammiku talu karjamaal vibulaskmist 6aastane Triinu ja 9aastane Kadri Lilienthal ema Eve Kivilo juhendamisel. Eve Kivilo on Eesti naisvibulaskjate kauaaegne liider. Triinu lasi 10 meetri pealt nooli märklauda Soomest ostetud lastevibuga ning Kadri 20 meetri kauguselt Korea lastespordivibuga. Eve Kivilo on nõus lisaks oma lastele vibulaskmist õpetama ka teistele. "Praegu pole ainult kohta, kus talvel treenida. Suvel on siin karjamaal aga ruumi küll." 14. juulil Pärnu linna vibulaskmise lahtistel meistrivõistlustel sai kadettide klassis teise koha, ühtlasi elu esimese medali vibulaskmises Kadri Lilienthal. Samal võistlusel võitis meeste klassis Järvakandi vibulaskur Priit Viher ja juunioride klassis Piret Luik. Naiste arvestuses oli parim Eve Kivilo.

 

Heino Laiapea


Copyright (c) 2001-2024 AC Ilves
Webmaster