JÄRVAKANDI VIBUKLUBI "ILVES" 
   Uudised
   Klubi
   Ajalugu
   Kalenderplaan
   Tulemused / saavutused
   Reeglid
   Pildigalerii
   Lingid
   Kontaktandmed
   Tagasiside
   Vibukas
Eesti juunioride tulevikulootused vibulaskmises võistlesid tuule ja üksteisega  (Nädaline)



Eesti juunioride meistrivõistlused Järvakandis olid meie tulevikulootustele tõsiseks katsumuseks. Tuul 15 m/s ja puhanguti rohkemgi oli see, mis paljude sportlaste plaanidele kriipsu peale tõmbas.

Uued nõuded kruttisid pingeid

Võistlus oli väga oluline, sest Eesti Vibuliit kehtestas noorte maailmameistrivõistlustele sõitvatele sportlastele täiendava normi. Nimelt teame varasematest võistlustest, et juba õige mitmel noorsportlasel, nende seas ka mitmel ilveslasel (Priit Viher, Anneli Preimann, Bessi Kasak ja Piret Luik), on täidetud noorte MMi kvalifikatsiooni A-norm. Täiendav norm tähendab aga seda, et head tulemust tuleb näidata veel kord vahetult enne MMi, ajavahemikus 15. juuli kuni 10. september.

See lõi enne võistlust pinged üles, sest mitmed sportlased, kes teadsid end olevat Eesti noorte koondises ja juba mõttes teel noorte MMile Mehhikosse, ei saa sinna ikkagi enne, kui A-norm on veel kord täidetud. Sõit Mehhikosse on väga kallis ja Eesti Vibuliidu selline otsus on põhjendatud. Seega olid kõik tulejoonel taas võrdsete võimalustega ja valmis kohe näitama maagilist numbrit FITA-1 harjutuses - 1190 silma.

Ilm normi täitmiseks ebasoodne

Ilmataadi tahtel jäi seekord enamikul norm täitmata. Tugeva tuule mõju muutub selgelt arusaadavaks juba kas või selle näite varal, et võistlustel väljaspool arvestust kaasa teinud plokilaskja Enno Mõts lasi harjutuses FITA-1 üle 120 silma isiklikust rekordist vähem. Võistluste käigus ei suutnud ükski vibulaskur ületada 1200 silma piiri. Seega on halb ilm asjale seletuseks, kuid kindlasti mitte vabanduseks keskpärastele tulemustele.

Tugevamaid laskureid tuul nii väga ei seganudki. Näiteks neidude võitja Bessi Kasak lasi FITA-1 harjutuses 1197 silma ja 30 meetri distantsilt isikliku rekordi 336 silma. Muide, 1197 silma oli ainuke A-normi täitmine sellel võistlusel ja Bessi võib nüüd keskenduda MMile. Teise koha ja hõbemedali võitis samuti tubli tulemusega 1159 silma Piret Luik. Pronks kuulus Anneli Preimannile tulemusega 1132 silma.

Noormeeste seas külvas tuul suurt segadust ja 90 meetri laskmine kujunes õnnemänguks. Pärast 90 distantsi võttis juhtrolli endale Siim Aaver, kelle 235 silma oli oluliselt parem Priit Viheri 216 silmast ja viljandlase Eerik Ennemuisti 200 silmast. Hilisem võistlus tegi siiski korrektiive ja võitjaks osutus Priit Viher tagasihoidliku 1113 silmaga. Hõbedase autasu sai Siim Aaver 1085 silmaga ja pronksikarva medal läks Eerik Ennemuistile 1036 silmaga.

Pärast võistlust kuulutati välja Eesti koondis Euroopa noorte GP esimeseks etapiks. Lõuna-Saksamaale Wyhli sõidavad Bessi Kasak, Anneli Preimann, Priit Viher (kõik kolm Järvakandi Ilvesest) ja Eerik Ennemuist Viljandist. Eesti koondise kolmandad ja neljandad numbrid sõidavad aga Klaipedasse Leedu Vabariiki, kus toimub Eesti koondise korraline tänavu juba viies treeninglaager. Sõitjate seas on ka viis laskurit Järvakandist. Treeningutel pinge aina kasvab ja sama toimub ka võistlusväljakutel, sest kahe nädala pärast kogunetakse Pärnusse selgitama 2006. aasta absoluutseid Eesti meistreid.

 

Toomas Kivilo

 


Copyright (c) 2001-2024 AC Ilves
Webmaster