JÄRVAKANDI VIBUKLUBI "ILVES" 
   Uudised
   Klubi
   Ajalugu
   Kalenderplaan
   Tulemused / saavutused
   Reeglid
   Pildigalerii
   Lingid
   Kontaktandmed
   Tagasiside
   Vibukas
Visa hing F-2 tõi Järvakanti ainult kõige visamad  (Nädaline)



Vibulaskurite maratoni nime vääriv võistlus peeti laupäeval, 8. juulil Järvakandis 33 sportlase osavõtul. Baltikumi kuue klubi laskurid asusid enam kui 12-tunnisele „teekonnale" 30kraadises leitsakus. Kuna tegu oli pika võistlusega, juhtus päeva jooksul nii mõndagi.

Enim vastukaja leidis plokilaskur Margus Mardu esinemine, kes asus liidriks esimestest nooltest alates ja õhtuks võitis teisi juba suure edumaaga! Raske ilm ja ränk võistlusprogramm ei takistanud teda püstitamast Eesti rekordit 70 meetri distantsilt – 335 silma. Samuti lasi ta kõrgeklassilise tulemuse FITA-2 harjutuses 2623 silma, kusjuures mõlemad FITAd õnnestus lasta üle 1300 silma (isiklik rekord 1313 + 1310).

Alguses tugevat konkurentsi pakkunud Eesti rekordi omanik Enno Mõts oli aga sunnitud Mardule alistuma. Meest ei murdnud mitte raske ilm, vaid varustuse altvedamine. Nimelt purunes Ennol teise FITA ajal vibu ning esimese ringi 1296 silmaga lõpetanud mees jäi pealtvaatajaks. Raudmehe võitjale Mardule järgnesid Kaspar Elarts Lätist ja Martin Herem Tartust.

Naiste ploki võitis riialanna Julia Oleksejenko suurepärase tulemusega 2682 silma, teine oli tartlanna Kaidi Mõts ja kolmas Maarika Jäätmaa Türilt.

Tahtejõu proovi läbisid edukalt ka noorteklassi võitjad Liis Anni ja Mait Mardu. Kusjuures Mait suutis püstitada teises noorte FITA ringis isikliku rekordi 1102 silmaga, mis on hooaja teine tulemus Eestis.

Naisteklassis jäid seekord peale Eve Kivilo suured kogemused ja tema võit oli veenev. 2487 silma toonud võit koosnes 1252 silmast (2 silma üle Ateena EMi A-normi) + 1235 silma. Teise koha võitis Vilniuse sportlane Ringa Baltrusaite 2440 silmaga, kolmanda koha aga Ilvese neiu Anneli Preimann 2394 silmaga. Anneli lasi taas kord hea tulemuse – esimene FITA 1212 silma. Ka teises FITA ringis lasti häid tulemusi, millest märkimist väärivad pärnulanna Eva Langu 1187 silma ja ilveslase Piret Luige 1183 silma.

Meeste klassis peremehetses Vilniuse sportlane Tomas Kucinskas 2431 silmaga. Meie juunior Priit Viher oli igati tubli 2401 silmaga teine. Sealjuures on tema teise FITA tulemus 1212 silma kõrgest klassist. Priit lasi ka 70 meetri distantsi väga hästi ja tema isiklik rekord 318 silma viis ta Eesti selle hooaja edetabelis liidrikohale. Ühtlasi andis see õiguse võistelda Ateenas täiskasvanute EMil, kuna A-norm 315 silma sai ületatud. Kolmanda koha võitis seekord lätlane Ivo Lipste tulemusega 2350 silma.

Võistluse täisprogrammi lõpetas 29 väsinud, kuid endaga rahul olevat sportlast. Võistlused vibulaskuritele jätkuvad aga juba sel nädalavahetusel, mil Järvakandi vibustaadion on Eesti juunioride meistrivõistluste päralt.

Mõni päev hiljem sõidab Eesti noortekoondis Saksamaale Euroopa noorte GP-etapile. Nende seas ka kolm laskurit Järvakandist. Kojujäänud noorteparemik sõidab aga treeninglaagrisse Leetu, kus tuleb tõsine ettevalmistumine noorte MMiks.

 

Toomas Kivilo


Copyright (c) 2001-2024 AC Ilves
Webmaster