JÄRVAKANDI VIBUKLUBI "ILVES" 
   Uudised
   Klubi
   Ajalugu
   Kalenderplaan
   Tulemused / saavutused
   Reeglid
   Pildigalerii
   Lingid
   Kontaktandmed
   Tagasiside
   Vibukas
Järvakandi mehed võtsid Eesti meistrivõistlustelt kolmikvõidu  (Nädaline)


Möödunud nädalavahetusel selgitati Vana-Võidus vibulaskmise Eesti meistrid nii täiskasvanute kui ka noorte seas. Eelvõistluste põhjal pääses võistlema 16 meest ja 16 naist, kusjuures võistlema lubati ka Eesti noorte sisemeistrivõistluste kolm paremat juuniori ja kadetti ning noorte klassi esikoha omanikud.

Järvakandi vibuklubi Ilves võttis meeste klassis kolmikvõidu - võitjaks tuli Raul Kivilo 556 silmaga nooremate klubikaaslaste ees. Teise koha sai värske juunioride klassi Eesti meister Priit Viher 550 silmaga ja kolmanda koha võitis Siim Aaver 533 silmaga.

Naiste sportvibu klassis tuli 545 silmaga esikohale Eve Kivilo. Ka hõbemedal kuulus Ilvese klubi laskurile, 19aastasele Pekingi olümpiakoondise kandidaadile Siret Luigele (535 silma). Kolmas oli Liis Varik 529 silmaga (Vana-Võidu vibuklubi/Viljandi spordikool). Varik pälvis ühtlasi 2005. a Eesti parima noorlaskuri tiitli.

Meeste plokkvibu klassis jäi Ilvese klubi esindaja Margus Mardu kolmandaks 549 silmaga. Mardu on pidanud pikema vahe võistlemises ja treeningutes. Pidades aga silmas suvel toimuvaid Euroopa meistrivõistlusi Ateenas, asus uuesti treenima. Teda edestasid 566 silmaga meistritiitli võitnud Enno Mõts (Vibuvaim) ja teise tulemuse (560 silma) lasknud Harri Köhler (Vana-Võidu vibuklubi/Viljandi spordikool).

Naiste plokkvibu klassis tuli Eesti meistriks Krista Silluta (Järvamaa Amburite Klubi) 509 silma. Teine oli Kaidi Mõts (Vibuvaim) 503 silmaga ja kolmas Maarika Jäätmaa (Järvamaa Amburite Klubi) 490 silmaga.

Meistrivõistlustel karjääri ülevaim hetk

Järvakandi vibuklubi kauaaegse treeneri Toomas Kivilo sõnul pakkusid täiskasvanute meistrivõistlused talle karjääri ülevaima hetke, kui kolm Järvakandi vibuklubi Ilves meest seisid autasustamispjedestaalil. “See kiskus meele sama härdaks kui Eesti suusatajate kuldmedalivõidud Torinos, aga seda muidugi minu mätta otsast vaadatuna,” ütles Kivilo. “Tahaks veel lisada, et need kaks poissi, kes Rauli kõrval pjedestaalil seisid, on Eesti noortekoondise poisid. Raul on noortekoondise peatreener ja see oli temast tubli, et ta poisid endale seltsi meelitas,” rääkis Kivilo.

“Naiste klassis me nii vägevat pidu pidada ei saanud. Eve Kivilo võidu kohta võib öelda traditsiooniline. Siret Luik oli teine. Temal vist esimeses ringis käsi veel pisut värises, teise ringi tulemus oli aga igati normaalne,” kommenteeris Kivilo.

Murelikuks tegi Toomas Kivilot aga juunioride esinemine, kellelt oodati paremaid tulemusi juba eelmisel päeval toimunud noorte jõuproovil. “Ka teisel võistluspäeval ei suutnud nad ennast avada ja esikümnesse ei pääsenud,” märkis Kivilo.

Päevale pani kena punkti Järvakandi vibuklubi tunnistamine 2005. a parimaks klubiks ja Eve ning Raul Kivilo tunnistati 2005. a parimateks täiskasvanute seas.

Noortelt ühe asemel kaks kuldmedalit

Talvel peetud kolme etapi põhjal pääses Vana-Võidus laupäeval medalite eest võistlema kaheksa paremat igast vanuseklassist.

Eesti noorte meistrikulla võitis juunioride klassis Priit Viher 543 silmaga. Klubikaaslane Siim Aaver oli 496 silmaga kolmas. Tidettide klassis tuli meistriks Valev Paukson 580 silmaga. Samas vanuseklassis tuli klubikaaslane Raigo Luht 580 silmaga teiseks.

Teistes vanuseklassides ilveslastel kõige säravamaid medaleid ei õnnestunud sel aastal saada, tuli leppida kahvatumat karva medalitega: juuniorid neiud: 2. Anneli Preimann 495 silma; 3. Piret Luik 452 silma; kadetid tüdrukud: 3. Anna Šerstjuk 544 silma; kadetid poisid: 2. Robin-Cris Tammik 557 silma; 3. Mait Mardu 556 silma; noored tüdrukud: 2. Ingrid Kirs 564 silma; 3. Kaysa Luht 557 silma; noored poisid: 3. Maario Merirand 544 silma; tidetid tüdrukud: 2. Agnes Jevstafjev 534 silma; 3. Anett Kaldas 531 silma.

Toomas Kivilo sõnul võis eelvõistluste tulemusi arvestades oletada, et ilveslastel Vana-Võidust midagi loota pole. “Finaalis läks meil aga tiba paremini – saime loodetud ühe kulla asemel kaks,“ ütles Kivilo. “Rõõmu tegi seegi, et autasustamispjedestaalil seisis alati ka üks Ilvese klubi laskur, olgu siis poiss või tüdruk.”

Kivilo sõnul olid lootustandvad ka juuniorid tüdrukud, eriti kui vaadata nende suhtumist treeningutesse, ja tööd, mida nad on teinud ja teevad. Juunioride põhiettevalmistuses on seatud aga siht 2006. a Mehhikos peetavatele juunioride ja kadettide maailmameistrivõistlustele.

 

Piret Väljaots


Copyright (c) 2001-2024 AC Ilves
Webmaster