JÄRVAKANDI VIBUKLUBI "ILVES" 
   Uudised
   Klubi
   Ajalugu
   Kalenderplaan
   Tulemused / saavutused
   Reeglid
   Pildigalerii
   Lingid
   Kontaktandmed
   Tagasiside
   Vibukas
Visa hingega vibulaskjatest  (Nädaline)


 

Järvakandis 2. juulil peetud 12-tunnisel vibulaskmisvõistlusel "Visa hing" rivistus tulejoonele 48 laskurit Eestist, Lätist ja Leedust. Harjutus, mida tavaliselt lastakse neljal päeval, üritati sel korral ära lasta kõigest kaheteistkümne tunniga. Enamik sportlasi sai sellega hästi hakkama, kusjuures meesteklassi võitja Lätist püstitas isegi oma kodumaa rekordi.

Noorte klassis võitis Reena Pärnat Pärnust meie Anna Šerstjuki ja lätlase Madara Zepa ees. Poistest oli võidukas ilveslane Kaspar Minn lätlase Eriks Skripsi ja Kauro Kruusmaa ees.

Kadettide klassis julges võistlustulle astuda vaid kaks noormeest ning kaks neidu. Viimaste võitjaks osutus Piret Luik Bessi Kasaku ees, väga heast klassist oli ka noormeeste võistlus ning näidatud tulemused teevad vaid suurt rõõmu. Võitis Eerik Ennemuist Viljandist Siim Aaveri ees, kusjuures Järvakandi noormees tegi isikliku rekordi.

Naiste klassis oli seis algul lootustandev noorukesele Siret Luigele, kes võitis esimese FITA ringi, kahjuks ei jätkunud aga jõudu ja kogemust teiseks ringiks. Kuid neljas koht Eesti, Leedu ja Läti paremate laskurite seas on ikkagi tubli saavutus. Võitis Eve Kivilo, kusjuures teise ringi FITA-l 1235 silma on Eesti hooaja tippmark. Teise koha saavutas leedulanna Ringa Baltrusaite ja kolmanda Katrin Froš.

Kõrgest klassist oli meeste võitja lätlane Eduard Lapsinsh - teise ringi FITA-l 1254 silma, lastud 70 m tulemus 325 silma on ühtlasi Läti rekord. Kolmikvõit läkski seekord lätlastele, kusjuures teine oli Ivo Lipste ja kolmas Zigmars Mucenieks. Leedulase Kucinskase järel oli eestlaste parimana viies meie juunior Priit Viher, kes parandas FITA-1 isiklikku rekordit mõlema ringiga.

Plokilaskjatest olid ekstraklassist lätlased, kellest naiste võitja Julija Oleksejenko teise ringi tulemus 1360 silma on juba selge rahvusvaheline klass. Hea tulemus oli laupäeval ka meeste võitja Kaspar Elartsi 1334 silma. Meie parimana oli Enno Mõts kolmas.

Meeldiv on tõdeda, et paljud laskurid on tõusvas sportlikus vormis, kuid oma osa heades tulemustes oli ka ilmal, mis oli teise ringi ajal ideaalilähedane. Järgmise vibuspordiüritusena on Järvakandis juba 9. juulil Eesti noorte meistrivõistlused, algusega kell 11. Tulgem siis omadele pöialt hoidma ja ilusat suve nautima!

 

Toomas Kivilo

 


Copyright (c) 2001-2024 AC Ilves
Webmaster