JÄRVAKANDI VIBUKLUBI "ILVES" 
   Uudised
   Klubi
   Ajalugu
   Kalenderplaan
   Tulemused / saavutused
   Reeglid
   Pildigalerii
   Lingid
   Kontaktandmed
   Tagasiside
   Vibukas
Järvakandi lahtistel lasti Eesti rekord  (Nädaline)


Augusti viimasel nädalavahetusel toimusid Järvakandis XXXIV Järvakandi lahtised vibuvõistlused. Laskmine toimus rasketes tingimustes. Segasid tuul ja sügisvihm. Võistlejaid oli kogunenud 67, nende hulgas ka lätlasi ja leedulasi. Võistluste parima tulemuse eest hoolitses plokimeeste liider Enno Mõts, kelle FITA-1 1286 silma on uus Eesti rekord., teise koha saavutas isikliku rekordiga Priit Sohkin 1249 silmaga ja kolmas oli Martin Herem 1182 silmaga.

Olümpiavibude klassis võitis Järvakandi lahtiste rändauhinna Raul Kivilo 1199 silmaga, teine Toomas Kivilo 1189 silmaga ja kolmas leedulane Vygantas Juozapaitis 1185 silmaga. Naisteklassi võitja Eve Kivilo lasi meestega punktipealt võrdse tulemuse – 1199 silma. Teisele kohale tuli Katrin Froš Pärnu vibuklubist Meelis 1143 silmaga ja kolmandaks Ilvese noorlaskur Keili Tutt 1088 silmaga. Meeskondliku olümpiaringi võitis Vilniuse vibuklubi Järvakandi Ilves I ja Vana-Võidu vibuklubi ees. Naiskondlik esikoht jäi Ilves I, teine koht Pärnu Meelisele ja pingelises pronksimatšis võiti Ilves II Riia klubi Amazonas.

Noorteklassis peeti võistlus lühematel distantsidel 50 m + 30 m . Siin olid võidukad tüdrukutest ilveslased Anna Šerstjuk, Ingrid Kirs ja Kaisa Luht. Poistest võitsid Meelise sportlased Mart Treial ja Lauri Habakuk, kolmas koht jäi Ilvese noorlaskurile Mait Mardule.

Tänavustele võistlustele lisas vürtsi Eestis jõudsalt arenema hakanud long bow laskmine. Tegemist on ehtsa ja lihtsa karjapoiste kuuseoksast tehtud vibuga. Vibul pole ei sihikuid ega muid olümpiavibule omaseid manuseid. Selles klassis võisteldakse reeglina maastikul ja lastakse loomakujutiste pihta erineva kaugusega distantsidelt. Järvakandis küll lasti seekord 10-ringilistesse märklaudadesse 50 m + 30 m. Muidugi mõista on võrdlus karjapoisi vibuga suhteline ja näiline, sest vibu on valmistatud tegelikult tänapäevaseid tehnoloogilisi võimalusi arvestades. Seega mitte kuuseoksast, vaid kvaliteetpuidust ja klaasplastikust. Huvi selle võistluse vastu oli ja tulejoonele asusid Eesti 2 vibuklubi esindajad ning lätlased. Oma esimese ametliku võistluse tegi kaasa ka Järvakandi Gümnaasiumi õpetaja Margus Sepp. Võitjaks osutus selles võistlusklassis Ülar Teppo klubist Kajamaa Kuldnool, teine ja kolmas olid Enn Lank ja Gunnar Vahtra Pärnu Pikavibu klubist.

Järgmised vibulaskurite jõukatsumised toimuvad Järvakandis 9.-10. septembril algusega kell 17.30, seekord nn sügisõhtu FITA.

 

Toomas Kivilo


Copyright (c) 2001-2024 AC Ilves
Webmaster